Przejadły Wam się może już truskawki? Mi powoli już tak, ale takiego ciacha nigdy nie odmawiam!
Składniki:
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 4-5 łyżek kakao,
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 szklanki mąki,
  • 4 jaja,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • śmietanka kremówka oraz
  • truskawki.
Wykonanie:
W rondelku zagotować margarynę z cukrem i kakao, następnie dodać wodę. Całość ostudzić. Następnie mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, dodać do polewy wraz z jajkami, dokładnie wymieszać. Murzynek piec przez 50 minut w temperaturze 180 C. 
Ubijamy śmietanę kremówkę, dodajemy odrobinę cukru, można dodać też śmietan fix. Jak murzynek już ostygnie, nakładamy bitą śmietanę i ozdabiamy truskawkami.
Pycha!