
Lubicie hot-dogi? Ja tylko takie przygotowane w domu, ponieważ mam pewność co do składników, szczególnie parówki, która jest podstawą dobrego hot-doga.
Do przygotowania swoich hot-dogów wykorzystałam parówki 100% z szynki od Tarczyński Naturalnie, które są bezglutenowe i bez dodatku glutaminianów, barwników i fosforanów. Zachęcam wszystkich do czytania etykiet i pogłębiania wiedzy na temat składu produktów.

Składniki na 4 hot-dogi:
- 4 bułki lub 2 bagietki – mogą być z glutenem albo bez w zależności od Waszych preferencji,
- 4 parówki 100% z szynki Tarczyński Naturalnie,
- 2 ogórki małosolne,
- kilka pomidorków koktajlowych,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki keczupu,
- 1 łyżeczka musztardy,
- przyprawy: sól i pieprz oraz zioła prowansalskie.
Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, bagietki przeciąć na pół i wzdłuż, żeby zrobić miejsce na parówkę. Następnie wstawić do piekarnika na kilka minut, żeby bagietki / bułki się przypiekły.
Parówki podgrzać w garnku z wodą, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Liście sałaty umyć i osuszyć. Ogórki pokroić w paski a pomidorki na pół.
W miseczce zmieszać jogurt, ketchup i musztardę, całość doprawić solą, pieprzem i odrobiną ziół prowansalskich.
Bułkę wyciągnąć z piekarnika, ułożyć na niej sałatę, parówkę, po bokach ogórka, polać sosem i ozdobić pomidorkami koktajlowymi. W ten sam sposób przygotować każdego hot-doga.

Komentarze
Magda16 sierpnia 2019