Składniki na jedną kanapkę:
- 3 kromki pełnoziarnistego chleba,
- wędzony łosoś,
- pół awokado,
- 2 rzodkiewki,
- odrobina skórki z cytryny i trochę soku,
- 1,5 łyżki majonezu,
- sól i pieprz,
- garść roszponki.
Wykonanie:
i do pudełka 🙂
Składniki na 2 porcje:
- 250 g twarogu (ulubionego),
- 180 g jogurtu naturalnego,
- odrobina mleka,
- banan,
- łyżka Nutelli (można zastąpić miodem i kakao).
Wykonanie:
Składniki na 8 sztuk:
- 2 szklanki amarantusa ekspandowanego,
- 2 jajka,
- 2 łyżki brązowego cukru,
- 2 łyżki rodzynek lub innych bakalii,
- odrobina gorzkiej czekolady (opcjonalnie),
- garść wiórek kokosowych (opcjonalnie),
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,
- szczypta soli.
Wykonanie:
Jajka ubijamy z cukrem, łączymy z sodą i solą, mieszamy. Dodajemy bakalie i pozostałe składniki. Na samym końcu dodajemy amarantusa i delikatnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt lejąca, należy dodać więcej amarantusa.
Papilotki ułożone w blaszce wypełniamy ciastem i pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Przepis na muffinki dostałam drogą mailową z newslettera ze strony http://www.oczyszczanie-warsztaty.pl/.
Zostaw odpowiedź