Witajcie Kochani! Chciałabym osłodzić Wam dziś niedzielę Knedlami ze Śliwkami :-). Są to knedle nie takie tradycyjne jak te gotowane w wodzie tylko pieczone w głębokim oleju.

Lubicie Knedle prawda?
Składniki:
  • 15 dag twarogu,
  • 12 łyżek mleka,
  • 10 łyżek oleju + olej do pieczenia,
  • 8 dag cukru,
  • cukier waniliowy,
  • szczypta soli,
  • 30 dag mąki,
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
  • 0,5 kg śliwek.
Wykonanie:
Wszystkie produkty zmiksować, następnie ugnieść ciasto. Odrywać ciasto po kawałku, formować na knedle, dodając do środka śliwkę i troszkę cukru. Piec w głębokim oleju aż do zarumienienia. W trakcie pieczenia należy nasze knedle przewracać, żeby z każdej strony były złociste.
 
Miłego wieczorku:*:*:*