Kwietniowy numer Glamour należy całkowicie do Heidi Klum, w związku z czym postanowiłam przygotować spaghetti bolognese według jej przepisu. Przy czym dokonałam małych modyfikacji.
Składniki:
  • 400 – 500 g makaronu spaghetti,
  • 400 – 500 g mięsa mielonego (przykładowo z łopatki),
  • średniej wielkości czerwona cebula,
  • ząbek czosnku,
  • 5 – 6  pomidorów,
  • 2 – 3 marchewki,
  • świeża bazylia,
  • oregano,
  • sól,
  • pieprz,
  • oliwa. 

 Wykonanie

Makaron gotujemy według przepisu. Pomidory kroimy na ósemki, marchewkę ścieramy na małych oczkach i wszystko razem dusimy. Pomidory możemy jeszcze dodatkowo obrać. Kiedy pomidory będą miękkie doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na patelni, dodajemy mięso i dusimy przez 20 minut. Mięso łączymy z pastą pomidorową i doprawiamy do smaku. Danie nakładamy na talerz i ozdabiamy świeżą bazylią.