
Okrasa czy Pascal? Tym razem Okrasa i jego faszerowane papryki :-). Jak podobają się Wam inspiracje Lidla?
Przepis pochodzi ze strony Kuchnia Lidla
Składniki:
- 4 czerwone papryki,
- 250 g mielonego mięsa,
- 100 g ugotowanego ryżu,
- 125 g sera sałatkowego typu greckiego,
- 1 łyżka suszonego oregano,
- 4 ząbki czosnku,
- 1 cebula,
- natka pietruszki oraz
- przyprawy – pieprz i sól do smaku.
Wykonanie:
Mięso mielone mieszamy w misce wraz z ryżem, serem, ząbkami czosnku, natką pietruszki i drobno pokrojoną cebulą. Farsz przyprawiamy do smaku oregano, pieprzem i solą,
Papryki myjemy, odcinamy z wierzchu i wyciągamy gniazda. Środek papryki delikatnie przyprawiamy pieprzem i oregano. Do tak przygotowanych papryk wkładamy farsz i zakrywamy odciętą górą, Papryki układamy w żaroodpornym naczyniu i polewany oliwą. Następnie wstawiamy je do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 35-40 minut.
Smacznego!
Komentarze
Victoria4 października 2012