Dzień Grilla zbliża się wielkimi krokami, idealnie przypada na majówkę, a dokładnie na 2 maja.
Trzeba skorzystać z okazji i grillować!
Co najbardziej lubicie z grilla? Kiełbaski, karkówkę czy może warzywa?
Najlepiej to lubię polędwicę z grilla z warzywami i ziemniaczkami.
Poniżej najprostszy przepis na udany grill. Mięso bez marynowania, gotowe od ręki!
Składniki:
- polędwica ok. 800 g,
- pieprz i sól,
- suszony lub świeży rozmaryn.
Wykonanie:
Mięso nacieramy solą i odrobiną pieprzu, dodatkowo posypujemy rozmarynem. Polędwiczkę możemy od razu grillować lub przyprawić parę godzin przed planowanym grillem.
Polędwiczkę grillujemy z każdej strony po ok. 3 minuty, następnie zawijamy w folię aluminiową i grillujemy przez kolejne minuty. Długość grillowania przede wszystkim zależy od grubości polędwicy oraz od tego jak bardzo wysmażone mięsko lubimy. U mnie ten czas wynosi ok. 20 – 25 minut.
Polędwica idealnie pasuje do grillowanych warzyw. Można ją również podawać z sosem!
Komentarze
sosimply4 maja 2018
Hendifly4 maja 2018