Fit deserek zawsze spoko!

Połączenie mango z jogurtem greckim to musi się udać!

Deser przygotowuje się w ekspresowym tempie. Można zjadać bezpośrednio po przygotowaniu. U mnie stanowił dopełnienie azjatyckich kolacji.

Składniki na 6 deserów:

  • 1 dojrzałe mango,
  • 1 banan,
  • 500 g jogurtu greckiego,
  • 120 g ciastek owsianych (glutenowych lub bezglutenowych),
  • garść posiekanych orzeszków ziemnych,
  • garść malin (świeżych lub mrożonych).

Wykonanie:

Mango blendujemy wraz z bananem na gładkie puree. Ciastka owsiane również blendujemy lub kruszymy. Jogurt grecki możemy dosłodzić cukrem pudrem lub syropem z tapioki, wedle uznania.

Szklanki lub pucharki wypełniamy w pierwszej kolejności pokruszonymi ciastkami, kolejną warstwę stanowi jogurt grecki, na to mus z mango i banana. Całość posypujemy orzeszkami i ozdabiamy malinami.

Pycha!