Na dworze coraz chłodniej…wieczory długie i trzeba sobie jakoś umilić ten czas. Do książki czy do tv idealnie pasuje gorąco czekolada, która nie tylko rozgrzewa, ale też poprawia nastrój i w dodatku jest łatwa i szybka w przygotowaniu.
Składniki na 1 porcję:
- 250 mleka,
- 100 ml śmietany kremówki + 100 ml do ubicia,
- 50 g gorzkiej czekolady,
- szczypta cynamonu,
- skórka z połowy pomarańczy.
Wykonanie:
Do garnka wlewamy mleko i 100 ml śmietany kremówki, podgrzewamy. Następnie dodajemy cynamon, skórkę z pomarańczy i mieszamy. Odstawiamy z ognia i przelewamy do ulubionego kubka. Pozostałe 100 ml śmietany ubijamy i ozdabiamy nią czekoladę. Teraz czas na przyjemność! Najlepiej smakuje gorąca :-).
Zostaw odpowiedź